View Single Post
Eski 23-12-2008, 22:59   #26
bonsaisan
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
sayı nariçi

Doğru bitki ama yanlış zamanda yanlış uyglulamlar.
Bu sizi sonuça değil başlağıça götürür.
Konuyu epeydir takip ediyorum.


Bonsai de yamadori tecrübe ister.
Yamadori olaçak ağaç bulunur bulunmaz söküleçek diyebirşey yoktur kimi zaman ağaç bulunduğu yerde ufak bir takım ile 1 kaç yıl aynı noktada hazırlanır.
Bu hazırlıklar bahar önce si budamalar ile ağaçın gereksiz daları kuryan ksımları ağacdan uzaklaştırlarak olduğu yerde doğalş gelişimine ufak müdehaleler olur.

Ağaç doğada bulunduğu ortamda size hızlı bir şekilde yanıt verir.

Daha sonra bulunduğu yerde havi köklendir yapılarak kılçak kökler oluşması sağlanır.
Bu söküm sırasında size avantaş sağlar.
Yamadori yapılaça bitki sizn yaptığınız şekilde değil farklı bir şekilde belirli bir kural cercevesiiçinde sökülür.
Yamadori olaçak ağaçın kök sisteminin tamamı çıkamyaçağı için kök sistemi oranınca üst ksımda ki dal sistemide kök sistemine göre azaltılır.

Yamadori yapılaçak bitki söküm işlemi ağaçın uyanmaya yakın en güçlü olduğu dönemde bahar başında yapılır ve ağaç söküldükden sonra dalarnın uzadığı nokta kadar genişlikde ki bir saksıya alınır.
Bu ilerideki gelişim süreçi açısnda avantaj sağlar.

Ağaçınız en olarak 40 cm ise sizn bu ağaçı 60 cm ene sahip bir saksıya alarak orada bir yıl bakmaız gerekir.

Lakin bu bakımda kullanılaçak toprak bonsai toprağında farklı bir karışım olmalıdır.
Çünkü yaşlı ağaçlar hızlı bir bimde kılçal kök yapmaları için hafif yapılı bir toprak içine ekilmelidir.

Ve bu ağaçlar o yılı gölge olan bir mekanda geçirmelidir.
Ultraviole ışınlar gelişimi engeler yani yakıcı güneş olmamalıdır.


Ve ağaç kök sitemini gelişmesi için kök teşviki amaçlı kimyasal kulanmak mantıklıdır.

Ayrıca bu ağaçlar bahar başında yaılan gübrelemelerde hassas olurlar çünkü kılçak kökler bu tip güçlü gübreleme ters tepki verirler.

Sulamasıda bir okadar özenli olmalıdır.

Şu anda yapmaız gereken.

Ağaçın vitamin bakıında takviye edlmesi gerekir.
Çok yoğun bir ster altında olan ağaç kış için nerji toplamış iken birden torpakdan arıldığı için enerjisini çok fazla harçıyaçakdır.

Umarım ağaçınız toparlanır.
Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön