Aaylin, endişe edeceğiniz hiçbirşey yok. Lütfen sıkılmayın, paniğe de kapılmayın. Limonunuz daha pek genç. Bu yüzden öyle mahsul filan beklemeyin. Birkaç tane meyve verebilir, ama bu mahsul sayılmaz. Turunçgillerin gençlikleri böyle geçer. Sonra ortamını, bakılma koşullarını beğeniyorsa bol meyve verir. Bu konuda üyelerimizden Lerdemir balkonda limon yetiştirme konusunda rüştünü ispatlamış birisidir örneğin. Limonun meyve bağlaması için döllenmesi, bunun için de tozlaşması gerekir. Eğer sürekli iç mekanda olursa tozlaşması güçtür. Tozlaşma etmeni rüzgar veya böceklerdir.
Budama yapınca bitkinin enerjisi de güçlü olduğundan, ortam da sıcak olunca yeniden bu şekilde sürmesi çok normal, bütün gücünü de sürgüne vermiş, yapraklar iri olmuş. Elbette mevsimsiz ve iç mekanda olunca yapraklar da açık renk, pişkin değil. Baharda bir gübreleme yaprsınız ve bitkiyi dışarıya çıkarırsınız. Güneş almasını sağlarsanız iyi olacak. Limon bir güneş bitkisidir.
Kırmızı örümcekleri temizlemeniz iyi olmuş. Ev ilaçlarından arapsabunlu terkibi kullanabilirsiniz. Eğere ilaçlama yapacaksanız, kükürt olarak ıslanabilir kükürdü tercih edeceksiniz ve etiket dozunda hazırlayıp kullanacaksınız.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1295 başlığını lütfen güzelce okuyunuz.
Keşke budamadan önce fotoğraf yükleyip budayayım mı diye sorsaydınız...
Kolay gelsin.