Yasemin hanim iyi gunler.
Ardic agaciniz hakkinda bircok degerli arkadasimiz gorus ve onerilerini belirtigi benim yapacagim oneriler de onlarinkinden pek farkli olmiyacagi icin gorus belirtmemistim. Sordugunuz icin ben de agaciniza bakip goruslerimi yaziyorum.
Once agacinizin hangi tarzlara uygun oldugunu goz onude tutup bir tarz secmelisiniz.(agaciniz, kivrimli dik tarz, yatik tarz, selale ve yari sarkik tarz olabilecegi gibi belki ruzgar yatigi tarzi da yapilabilir.) secimden sonra yapacaginz tarz uzerinde calisip o tarzda nelere dikkat edilmesi gerektigini ogrenip bilincli bir sekilde agaciniz uzerinde budama ve tellemelerle, onu istediginiz foruma koyabilirsiniz. Agaciniz uzerinde bircok dalcik bulunuyor onlari iyi degerlendiriniz.
Yakin bir zamanda Tekin beye ugraycasaniz, o yakindan agaciniza bakip neler yapmaniz gerektigini soyleycek ve ya birlikte calisip agaci istedigin dusundugun tarzda budayip telleyip, foruma koyacaksiniz da, biliyorsun bonsai hic bitmiyen bir ugrastir, Tekin beyin yardimlarindan sonra da agacin uzerinde surekli calisman gerekecek ki agacinin forumu bozulmasin.
Bonsai calismalarinda sana kolayliklar ve dusledigin her bonsainin senin olmasini dilerim.
|