Sarıcan, Topraksız Tarım Denemelerim
Herkese Merhabalar,
Bugün benim için milat... 22.12.2008
Dün maceralı bir yolculuktan (trafik kazası yaptım.) sonra Kudret Bey' le buluştuk ve EC kitimi aldım. Aynı şehirde yaşamanın verdiği avantajla buluştuk ve iki saate yakın sohbet ettik.
Önerilerini dinledim ve topraksız tarıma ilgisinin nasıl başladığını ve geliştiğini dinlemek bana büyük keyif verdi. Yaptığım sistemle ilgili görüş ve önerilerini aldım. Benim için çok aydınlatıcı oldu. Kendisine forum aracılığı ile tekrar teşekkür ediyorum. Bugün verilen tarif üzerine eriyikleri hazırladım. Boş şişe bulmak mümkün olmadığı için 5 litre Fanta' m oldu. Dökmeye kıyamadım 5 litrelik içme suyu alıp, su ile eriyiği hazırladım, fantaları su şisesine doldurdum. Bizde pek tüketilmediği için ikram edecek birilerini arıyorum şimdi.
Benim için süprizler bitmedi. Bugünde Sayın Envor' un paketi geldi kargo ile. Telefon ederek sevincimi ve teşekkürlerimi bildirdim ama sizin aracılığınızla tekrar teşekkür ediyorum sevgili arkadaşımıza. Gönlü gibi gönderdiği fidelerde güzel. Gözlerime inanamadım. Bütün fideler çiçeğe durmuş sevimli sevimli göz kırpıyorlardı paketi açtığımda. Mis gibi bir domates bitki kokusu da cabası. Benim hazırlığım 3 saksıya göre idi. Ama paketten çıktı 8 kök, nasıl kıyıpta vazgeçeceğim 5 tanesinden.
Dün Kudret Bey amatör aç gözlü olur dedi. Doğru söylemiş vallahi. 8 kök fide gelince kendimi kaybettim. Allahtan evde hiç kullanılmamış torf ve geçmiş senelerden kalma boş saksılar vardı. Hemen 2 adedini topraklı tarım yapmak üzere saksıya diktim. Böylece atık besin sıvılarımıda değerlendirebileceğim. Aynı zamanda topraklı ve topraksız tarımı yanyana deneme fırsatım olacak. Kalan 3 kökede kıyamadım. Evdeki turşu bidonlarından birini hemen tekli durgun su kültürü için Sayın Envor' un yapıp resimlediği kavanoz saksı haline getirdim. Hava ihtiyacınıda diğer saksıların havasından çaldım. Şimdi topraksız 4, topraklı 2 saksım oldu. Ama son yaptığım kavanoz saksıya solmasınlar diye 3 kök domatesi yan yana koydum. En kısa zamanda 2 ayrı saksı daha yapmam lazım ama balkonda adım atacak yer kalmayacak ve içişleri bakanı ile aramız açılacak. Kış günü çamaşır asacak yer kalmadı diye. Ama bütün suçlusu Envor.
Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.
Bu arada bu önümüzdeki haftayı besin tankını doldurup yerine koymadan deneyeceğim. Boşta kalan borudan azalan günlük besin seviyesini izlemek istiyorum. Hafta sonu Kudret Bey' den EC metreyi alırsam bir haftada ne kadar EC ve Ph değişimi olduğunu da gözlemlemek istiyorum.
Düzenleyen Sarıcan : 13-06-2009 saat 08:16
|