View Single Post
Eski 21-12-2008, 15:08   #285
kahyanur
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaju Mesajı Göster
Eski enerjisine kavuştu. Isırma huyu da olduğu gibi geri geldi. Hayır komutunu öğretmeye çalışıyorum ama beyfendinin umrunda değil. Sert ve yüksek sesle bile söylesem umursamıyor. Çok inatçı. Bazen kızdığımda o bana havlıyor. Ceza vermem gerektiğini söylüyorlar. Nasıl ceza verilir?
Köpeğiniz tam olarak kaç aylık? 6 aydan küçük olduğunu belirtmişsiniz ama net değil. Isırma, kemirme ihtiyacından ve sizinle iletişim kurmaya çalışmasından kaynaklanıyor. 8 aylık oluncaya kadar süt dişlerinin yerini asıl dişler alıyor ve kaşınıyor. 6 aylıktan küçük köpeğe vereceğiniz ceza sizden soğumasından başka bir işe yaramaz. Köpek de kişiliği olan bir canlı. konuşmayacak(havlamayacak) tepkisini derdini anlatmayacak(hafif ısırmalar) ne yapacak? Benim kızımda aynı şeyleri yaptı. Ceza vermeyi düşünmedim bile. Kişilikli ve mutlu bir köpek mi istiyorsunuz? İnsanlardan korkan ve siz dahil her kişiye saldırma eğilimde olan pisikolojisi çarpılmış mutsuz bir köpek mi istiyorsunuz? **** sizi çok seven ve bunun için sakınan dünya tatlısı bir arkadaş mı istiyorsunuz?

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön