View Single Post
Eski 20-12-2008, 10:59   #3
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Geçen hafta İtalyan bir aşçı salatasını Latin çiçekleriyle süsleyip, çok lezzetli olduğunu söylemişti. Görünüm rengarenk ve çok güzeldi. Latin çiçeğinin yapraklarının da çok lezzetli olduğunu burada bir arkadaşımız yazdı. Aynı zamanda faydalı bir bitkiymiş.

"Bilinen Bileşimi : C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketilir.

Sirkesinin Yapılışı : 500 ml ( yarım litre ) sirkeye 25 tane çiçek kullanılıyor. Bunun için bir kavanoza beyaz üzüm sirkesini koyuyorsunuz ve içine çiçekleri atıyorsunuz. Kavanozu sıkıca kapatıp, ışık almayan bir ortamda 3 hafta bekletiyorsunuz.sonucunda salatalarda kullanabileceğiniz ve harika tadı ve rengi olan bir sirke oluşuyor.

Faydaları :

İştah açarve hazmı kolaylaştırır.

İskorbüt hastalığına fayda sağlar.

Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir.

Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği düşünülmektedir."
http://www.yemex.com/bitki/latin-cicegi.html

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön