Merhabalar!
Bu akşam öyle mutluyum ki sanki bir ara hayal gördüm gibi. Yemyeşil ormanlar arasından akan çaylayan lar mı var ne. Yoksa tarihe kafa tutan kö
prülermi, öyle bir yerdeyim. Her tarf yem yeşil dağları sis bürümüş bir yer. Çocuklar çiçek toluyorlar kızlı erkekli. Bir ara bir ak saçlı Emmi miz geçiyor yanımdan yanında bir grup öğrenci ZİL Kaleye doğru.
Emmim bizim emmi canım tanıyorum kendisini yıllardır tarihten. Hani şu YEMENE olmadı ÇANAKKALEYE yüksünmeden koşan ve mücadeleyi ve bayrağımızı hiç elinden bırakmayanlardan. Kısacası ANADOLUNUN kendisi Emmi. Bir ara bağırıyor bu DERE benim gibi yaşar, bu ağaçlar kuşlar herşey benim gibi yaşar diyor ve ekliyor TOPRAKTAAAAAA
Bir tulum sesi geliyor kulağıma. Bizim emmi çıkmış tarihin üstüne gençlerle HORON MU tepiyor ne ? Emmi gençleri kıramıyor ve üç kelime yazan bir beyaz bezi kö
prüden sarkıtıyor.
Ah EMMİ ah beni değil ama birilerini rahatsız ediyorsun haberin varmı? Emmi suç işlemiş biliyormusunuz? Siz onu benim külahıma anlatın. Bu toprakların insanı olarak ben öğreneceğimi öğrendim fazlasıyla. Anadolunun asıl sahibi Emmiden. Uğultulu bir ses sanki cevap verir gibi bizim emmiye. Mücadelesi için teşekkürmü ediyor ne.
İşte size MUSTAFA EMMİ VE FIRTINA VADİSİ.
Bu hayali görmeme yardımcı olan sevgili BALDASA ve emeği geçen herkese;
SAYGILAR SUNUYORUM.