Sn. Egetropical, yukarıdaki passifloradan bende var ama tamamen unutmuştum, hatırlattığınız için teşekkürler. Giriş merdivenleri bol güneş alıyor diye büyük bir saksıya dikmiştim ama ya saksıyı sevmedi ya da ben az suladım, çok gelişemedi. Geçen sene onu bu bahçeye mi alsam diye düşünüyordum.
Kışın donar gibi olsa da yeni sürügünler veriyor. Köklerinin böyle olduğunu bilmiyordum, uyarınız için tekrar teşekkürler.
Güler Hanım, ben de sizin gibi esas oturma yeri geniş, burası idare eder diye düşünmüştüm ama haklısınız galiba. Bir de bahçe geniş olmadığı için, ortadaki çim alanı azaltmaya cesaret edemiyorum. Her sene birer karış oradan buradan çim çıkararak çiçek alanını genişlettim ama fazlasına cesaret edemedim, bir yandan da yazın çimin problemlerine, sulamasına söylenip, seneye azaltacağım diyorum

Alana tekrar bakayım, ortaya taşmayacak şekilde genişleteyim. Kenarlara açmak istemiyorum, çiçek alanımı daraltır, gerçi onun da çözümü var, saksıda çiçek kullanabilirim

. Bahçenin genişliğini düşünebilmeniz için şunu söyleyeyim: Sağda direğe sarılı yaseminden itibaren veranda başlıyor.
Clematis konusunda kararsızım. Köklerinin gölgesinde problem olmaz, önüne çiçek gelecek ama fazla gelişemediği için orada hiç gözükmeyecek galiba. Onun yerine karagözlü suzan nasıl olur?
Kısmet ağacını da hemen araştıracağım.
Sizin bahçeniz büyük, işiniz de çok. Verdiğiniz fikirler yeter sağolun. Sizi çalışmaya değil de herşey bitince kahve pardon çay içmeye çağırırım