Sayın Derin,
Sıvı seviyesi bütün saksılarda 300 mm civarında ve takriben her saksı 2,6 litre hacminde. Ayrıca damacana oltındaki PVC boru üzerindeki Kayar Manşon yardımı ile saksılardaki su yüksekliği 100 mm civarında eksiltebilecek gibi ayarlanabiliyor. Yani saksıdaki bitki küçükken saksılardaki su seviyesini azaltabiliyoruz. Bunu eklediğim resimdede görebilirsin. Çünki bitkiyi tutan strafor plaka boru içinde aşağı yukarı hareket edebiliyor. Su üzerinde yüzmekte. PVC saksının üzerine bağladığım ipide yukarda bulunan çamaşırlık ipine bağlayarak sırık işinide hallettim. Geriye beklemek kaldı. Merakımı gidermek içinde saksıdaki herhangi bir bitkiyi aldım strafora sıkıştırdım.
Besin elementlerin karışması için her saksı hava motoru sayesinde karıştırılacaktır. Bağlantı boruları 12 mm' lik pnömatik borusu. Bugün denedim bütün sistem 10 dakikada dolacak gibi. Halbuki bitki köklerinin su tüketimi damla ile ölçülebilecek miktarda. Çünki tarlada damla sulama ile sulanıyorlar. 12 mm' lik boru kesiti 3 kök bitki için çok fazla. Bağlantı kolay olsun diye bu borularla yaptım. Yoksa hortum çapı olarak akvaryum hortumlarının çapı bile yeterli olur sanırım. Umarım sorduğunuzu tam anlayabilmişimdir.
Düzenleyen Sarıcan : 18-12-2008 saat 13:48
Neden: Ekleme ve fotoğraf ilavesi
|