Bitkilerimiz tek tek bakıldığında güzel görünse de bahçemizde gereği gibi düzenli bir dikim yapamadık.Ayrıca işletme bahçsine bitkileri dikerken aynı zamanda hep müstakil ev hayalleriyle yaşadığımızdan bir kısım bitkiyi evimizin bahçesi için birkaç yıl saksıda saklamak zorunda kaldım.Allah'a şükür şimdi evimiz oldu v bir kısmını bahçeye diktim ama bahç yetrsiz olduğu için bazıları hala saksılarda kaldı.
Aslında söylemek istediğim resimlere bakarak çok muhteşem bahç beklememek gerektiği.İnşallah ileride o da olacak.
Sorulara cevap vermek gerekirse
-İsteyen üyelere bahçemizi gezdirmekten ****** mutlu olurum-ağaçlar.net toplantısı da olabilir ama bunun için sanırım çiçeklerin yoğun olarak çiçeklendiği nisan-mayıs dönemi en uygun olabilir.
-Özellikle kayabahçesinde kekik türleri ağırlıkta olmak üzere herbal bitkiler mevcut
-Delphinium tohumlarını zaman zaman Koçtaşlara getiriyorlar oradan bulmak mümkün ama tek yıllık olan ince yapraklı hazeranlar ile karıştırmamak gerekiyor.Yaprak formuna dikkat.
Ben Çok düzenli bahçe düzenlemelerindense ingiliz stili olan doğal görünümlü bahçelri tercih ediyorum o yüzden bitkiler birbirine girmiş gibi görünmekle beraber bu tip bahçeler dört mevsim çok güzel görüntüler vermektedirler.
İşte Evimizin bahçesine ait birkaç fotoğraf
|