Sayın cevreizcisi sağonların toprakta kalması konusunda söylediklerinize katılıyorum.
Bende Kasımın sonunda ekim yaptım. Karaman da hava havalar soğuk fakat ben balkonumuzu kapatmıştım. Sabah güneşini alan balkonumda saksılaa ektiğim lale sümbül nergiz crocus ve muscarilerimden bazı ları filizlenmeye başladı. Hatta Crocuslarin yeşil aksamları baya boylanıyr. Normal şartlarda bu aylarda çok soğuk olması hatta kar yağması gereken ilimizde hala soğukların tam olarak gelmemiş olmasıda beni korkutmuyor değil. Soğanlı bitkiler ki özellikle lale sümbül gibi olanların soğuklanma ihtiyacı dediğimiz soğuk hava koşullarında beklemesi gerekmekte oldunu biliyorum. Elimdeki soğanlarda zaten önceden soğuklanma ihtiyacı giderilmiş yani prepara bitkiler. Fakat yeşil aksamların çıkmaya başlaması beni dona karşı korkutuyor. Bu yüzden çok hassass davranıyorum ve hergün balkon sıcaklığını kontrol ediyorum. Don olması ihtimalinde ise elektrikli soba kullanmayı düşünüyorum. Bakalım inşallah dona kaptırmayız bitkileri.
|