Sayın Malbman,
Sayın Kahyanur' u kırdım diye düşünürken sizide mi üzdüm bilmeden. Benim kimseyi görmezden geldiğim veya reddettiğim yok. Ben tersine ilk başlarken akan su kültürü ile başlayayım istedim.
Ama bu işi balkonda yapacağım için fazla bir alanım yoktu. Ancak 800x600 bir alanda balkonun bir köşesinde yapabilecektim. Sizden özendim 11 Adet saksıyı görünce. Bende bari kısıtlı yerimde 6 kök bir sistem oluşturayım dedim.
Ama Sayın Kudret Tezel düşündüğünüz alana 2 kökten fazla sığdıramazsınız deyince vazgeçtim o projeden. Keşke bir teras veya hobi serası kuracak bir bahçem olsada akan su kültürü yapabilsem. O zaman otomasyon için masraf yapmaya değer. Ben şimdi 2 kök domates fidesi için elektronik veya mekanik sistemlerle donatılmış bir otomasyona yatırım yapmak istemedim.
Ama belki mesleki hastalık, Ar-Ge çalışmalarını çok seviyorum. Çünki yıllarca bu işi yaptım. Sizlerdeki bilgi birikimini görüncede elimde olmadan çok heyecanlandığımı ve kendimi kaptırdığımı itiraf edeyim.
Ankara' daki Atatürk Orman Çiftliğide böyle bir heyacanla kurulmuş ve kimsenin bir işe yaramaz dediği yerde Türkiye' deki ilk modern tarım yapılmıştır. Ben sizlerle yeni tanışıyorum ve belkide en yaşlılarınızdan biriyim, sizler farkına varmadan bir ülkenin tarihini değiştirecek bir harekete öncülük ediyorsunuz. Heyecanım bundandır. Bilmeden üzdüğüm herkesten özür dilerim.
Düzenleyen Sarıcan : 17-12-2008 saat 20:54
Neden: paragraf
|