Sayın Kahyanur,
Amacım sizi kırmak değildi. Ben sadece akan su kültürü değil, durgun su kültürü denemeye karar verdiğimi belirtmek için vermiştim o örneği.
Çünki gerçekten baştan akan su kültürü ile başlamaya kararlıydım. Ama tecrübeli arkadaşlarımızın uyarılarını dikkate alınca durgun su yapmaya karar verdim.
Belki baştan sadece kavanozda Sayın Envor' un yaptığı gibi tek kök ilede başlayabilirdim ama Sayın akınselçuk' un damacanalı sistemini görünce hoşuma gitti. Farklılık olarak oradaki kovadan yapılmış büyük hacmi kaldırarak fidenin bir günlük sıvı besin ihtiyacı olan 1-1,5 litre tüketime göre bir saksı boyutu seçtim. Yani biz istesekte istemesekte saksıda bütün sıvı bir gün sonunda mutlaka yenisi ile takviye edilmiş olacak ve bunu pompasız yapacak. Damacana 5 gün yeterse beş günde bir depo değişimi yapılacak.
Şimdilik bundan ileri götüremedim. Sistem çalışınca eksikler ortaya çıkacak. Belki damacana yerine 50 litrelik plastik depo koyup ana besin tankının takviye sürecini 15-20 güne çıkarmayı düşünüyorum. Çünki her hangi bir tatil söz konusu olup evden uzak kalınca sistem kendini 15 gün idare etsin diye.
Bilmeden sizi kırdıysam affınıza sığınırım.
|