View Single Post
Eski 17-12-2008, 16:51   #129
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sayın Kahyanur,

Sizin düşündüğünüz model akan su kültürü benzeri bir şey olmuş, pompanın yapacağı işlemi günde bir defa siz toplama tankı ile besleme tankını yer değiştirerek kullanacağım diyorsunuz ama sizin birinci depodaki sıvınızın ikinci depoya boşalması 15-20 dakikayı geçmez. Tonlarca suyu devri daim yaptırmıyorsunuz çünki. Bu durumda sizin sürekli saklsıların başında durup ikinci depo her dolduğunda birinci ile yer değiştirmeniz lazım. Yoksa sistem çalışmaz. Ben foruma ilk yazımı yazarken (86 nolu mesajda) sizin bahsettiğiniz bu döngü sistemini iki adet büyük plastik kasayı üst üste koyarak bir akvaryum pompası ile devri daimi sağlamıştım ama Sayın Kudret Tezel' le tartıştıktan sonra gördüğüm sakıncalar üzerine o sistemi kurmaktan vazgeçtim. 86 nolu mesaja eklediğim çizimleri incelerseniz memnun olurum. Ayrıca bileşik kaplar metodunda ana depo dahil bütün saksıların yüksekliği aynı olmalıdır. Siz farklı yükseklikte depoda koysanız, eğer bir pompa gücü ile sistemi zorlamıyorsanız bütün depolarda su seviyesi aynı olacaktır.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön