Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SARICAN
Sayın Kahyanur,
Thinkdesign isimli bir katı modelleme programı kullanıyorum bizim mesleğe uygun. Ama isterseniz excel formatında mail olarak gönderin.
|
Excel formatında mail adresinize yolladım. İçteki pimapen bitkinin içinde durduğu kap olacak. Dıştaki daha büyük pimapen ise çözeltinin sirkülasyonunu sağlayacak. Çizimde daha iyi anlaşılsın diye iç içe olan pimapenlerin ebat farklılığını abartılı çizdim ama sadece 4-5 cm çap ve boy farkı olması yeter sanırım. Ana depo olarak çapı daha dar ama uzunluğu daha fazla olan bir pimapeni düşündüm. Malum bileşik kaplar prensibi uygulanacağı için depo yüksekliğinin çok olması çözelti akışını kolaylaştıracaktır. Depo hacminin toplam pimapen saksı hacimlerinden en az bir saksı hacmi kadar fazla olması gerekiyor ki günlük çözelti beslemesinde tüm saksıların çözeltisi tamamen değişsin. İkinci depoya şemada görüldüğü gibi saksılardaki kullanılmış çözelti dolacak ve bileşik kaplar prensibine göre sıvı değiştirme işlemi sırasında 2. depo seviyesi aşağıda olmak zorunda. Bu işlem günde bir kez yapılacak. Ertesi gün dolu depo ile boş depo yer değiştirmek zorunda Ve yer değiştirilen depolar ile saksı bağlantıları da değiştirilmek zorunda. Belki siz daha iyi bir şeyler düşünürsünüz. Benim düşünebildiklerim şimdilik bu kadar.