View Single Post
Eski 17-12-2008, 10:58   #82
johnny guitar
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
herkese merhabalar ben kaktüs işine başlayalı 3 ay oldu.internetten aldığım 50 adet tohumu strafor kaba kaktüs toprağı ile beraber dere kumunu karıştırarak tohumları üzerine sertikten sonra elle hafif bastırarak üzerine 3 milimetre kalınlığında tekrar karışımlı katüs toprağı serptim.(10 kasım 2008)ortam sıcaklığını gündüz 30 akşan 20 derece olarak ayarladım bir ay sonunda bir tane bile sonuç alamadım.sabahlara kadar araştırmalarımı yaparak.tohumları ektiğim kabı 2 derece olan bir ortamda 5 gün beklettim.12.günün sonunda 8 adet tohumun çıktığını gördüm.güneş ışığı kesinlikle göstermedim.camlara beyaz kağıt kapattım.ama bu işi şubat ayının son haftasında yapsaydım daha verimli olacağını sonradan öğrendim.bitkilerin çimlenme dönemi hava ile ile ilgili son cemre toprağa düşünce çimlendirmek daha mantıklı olduğunu araştırma sonucu gördüm.
internet ortamından 800 kadar kaktüs remi indirerek benim kaktüs yavrularının biraz daha büyüdüklerinde onları isimlendireceğim.latince isimler ne zormuş bahar dönemini bekiyorum yalova taraflarına gidip seracılardan bol miktarda kaktüs ve tohum alıp acemeliğimi biraz ilerletmek istiyorum.
saygılarımla

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön