View Single Post
Eski 16-12-2008, 21:59   #93
nariçi
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Bu yıl şöyle bir gözlem oldu, Bir kısım hurma meyvelerini toplayıp aldık elma ile olgunlaştıkça yiyoruz. Azalınca elmalı kaba ilave yapıyoruz. Fakat bir miktar meyve yapraksız olarak ağaçta şamdan - fener gibi asılı dursun güzel oluyor diye bırakmıştık. Bu geç koparılan meyvelerin kabukları sertleşip kalınlaşmıştı. Sahtiyan ( kalın deri gibi) gibi, oysa öncekileri kabuklu bile yeseniz kerkelik yok.

Diğer taraftan Çikolatalı diye adlandırdığınız siyahi hurmalardan Antakyada bir zamanlar çoktu. O tür elma gibi bıçakla keserek yeniyor ve şekerlidir. Olgunu pek tutulmuyor.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön