Sayın Sarıcan;
İlk çalışmaya başladığım yıllarda , kısa bir zaman da olsa Kaplama tesisi olan bir fabrikada çalışmıştım. Metal üzerine çinko; krom ve üzerine nikel kaplama yapıyorduk. Bu yüzden kaplama öncesi metale yapılan ön hazırlık ve kaplama banyo titrasyonları hakkında bilgim var. Ama bu konuda çok daha fazla parametre ve hassas dengeler söz konusu. Evimde bir labaratuar kurmayı çok isterim. Yanlız evde sebze yetiştirmeye merak sardığımdan beri kitap, torf, cocopeat, perlit, Hydroton, tohum derken epey masraf ettiğimi farkettim. Laboratuar kurma ise benim bütçeme göre ciddi yatırım demek. Yavaş, yavaş eksiklikleri tamamlayıp küçük bir lab kurabilirim belki. Topraksız tarım kimyasalları tabii ki besleme çözeltisi içinde analiz edilebilir. Bunun için en azından PH-metre, hassas terazi, otomatik büret, kimyasallar ve indikatörler gerekli. Cam eşyayı saymıyorum bile
Yetiştirmeyi düşündüğünüz domates için yerli tohum kullanmanızı tavsiye ederim. Yurt dışı menşeeli olan edinip çimlendirdiğim tohumların hiç birisi fide olmayı başaramadı. Öldü gitti ne yazık ki(red currant, yellow currant,tumbling tom yellow, tumbling tom red,tumbler, tigerette cherry yellow, tigerette cherry red). Ama yerli tohumlarımın hepsi bir ay gibi zamanda sağlıklı fideler oldular(falkon, rio grande ve sevgili Enginnaz'dan aldığım cherry tohumları). Yurt dışı tohumlarını ilk baharda tekrar ekmeyi deneyeceğim. Elimde falkon ve riogrande tohumu var. May tohumculuğun, 25 gram olarak satılıyor. İsterseniz size yollayabilirim. Bence üç beş kök domates için benim gibi paketiyle tohum almayın