View Single Post
Eski 16-12-2008, 09:00   #109
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sayın Kahyanur,

Desteğiniz ve ilginiz için teşekkür ederim. Senelerce sıhhi tesisat armatürleri üretiminde çalışmış biri olarak, düşünüldüğünde bu tesisilerdeki krom kaplama banyolarının çalışma prensibinden çok farklı bir şey değil.

Benim mesleğim kimya olmamakla birlikte, yıllarca yönetici olarak sorumlu olduğum yanımda çalışan yardımcılarımdan, kimya mühendisi arkadaşlarla çok yakın ilişkilerde bulundum.

Krom kaplama hattındaki krom ve bakır banyolarında eksilen elementlerin ilavesi için, çeşitli metodlarla konsantrasyonda eksilen miktarları tesbit edip, rutin ilavelerle banyo konsantrasyonlarını düzelttiğimizi biliyorum. Hatta bu analiz yapma tekniğine titrasyon deniliyordu bildiğim kadarıyla.

Sizde konsantrasyonu değişen sıvı besin sıvısında; örnek olsun diye söylüyorum: Her hangi bir titrasyon metodu ile nitrat ve sülfat türevlerinin eksilen miktarlarını tesbit edebilecek bir metod geliştirebilirsiniz.

Sistemi tedavi etmek için ilave edilecek yeni sıvı gübrenin miktarlarını belirleyebilecek bir mini labaratuvar oluşturabilirsiniz. Çok mu uçuk oldu? Ama biliyorum ki bu amatörce çabaların hepsi gelecek için Ar-Ge çalışmaları, bizim için olmasada çocuklarımız için. Saygılar.

Düzenleyen Sarıcan : 16-12-2008 saat 09:06 Neden: imla
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön