View Single Post
Eski 15-12-2008, 20:22   #104
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın sarıcan yazdıklarınızı baştan sona okudumve birtek şey söylemek istiyorum.Gerçekten kendinizi öyle kaptırmışsınızki hayran olmamak mümkün değil.Bu siteyi bulmanız iyimi oldu kötümü oldu bilmiyorum. Gerçektende bu iş işte böyle bir hastalık ve siz şu anda hastalığın doruğundasınız ama üzülmeyin.Biraz masraf biraz zaman hortum motor saksı matkar felan derken geçecek ,meraklanmayın.
Sevgili sarıcan arkadaşım affınıza sığınarak birazda şakalaşalım dedim kırmadım umarım.
Kırdıysam af ola.
Sayın sarıcan yazdıklarınızda mantığa ters bir yer yok ancak sisteme ters düşen yerler olabilir. Örneğin şu bitkiye devamlı taze besin vermek işi sadece durgum su kültüründe besin verildikten belli süre sonra tankın tamamen boşaltılp ve hatta bitki kökünün yıkanıp tekrar taze eriyikle doldurulması ile mümkün olur. bitkiler suyun besini ayni anda almazlar. ortam çok sıcaksa rüzğarlı ise buharlaşma gerek yüzeyden gerek yapraklardan fazlaca olur seviye düşer tuzluluk artar yani EC yükselir . Bunun tersindede EC düşer .İşte eksilen suyun yerine taze besin vermek eriyiği normal değerlerde tutmaya yetmez.En mükemmel otomatik sistemlerde bile EC PH ayni değerlerde tutulabilir ama formül ayni kalamaz.
Ayrıca eriyiğin havanlaması veEC değerinin heryerde ayni olması için karıştırılmasıda şarttır.
Su bidonunu ters çevirerek seviyeyi sabit tutmak basit ve çok kolay bir yoldur.
Böyle yapılabildiği gibi elektonik bir seviye flatörü (elektronik arkadaşımız anlatmıştı)
veya mekanik bir flatör (rezervuarlarda olduğu gibi) kullanıla bilir.
Domatesin kök başına 1-1,5 litre su harcadığını söylemiştik bu envor arkadaşımızın bir paylaşımıydı ama sera şartlarında . Buda sizi fazla bağlamasın şartlar ve cins değişince değişe bilir.
Dogabilecek bir arızada nozul tıkanması elektrik kesilmesi pompanın bozulması gibi durumlarda bitkinin zarar görmemeside dikkat edilecek en önemli hususlardandır.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön