View Single Post
Eski 15-12-2008, 13:17   #35
Baldaş
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2007
Kurallar tabi ki olmazsa olmaz değil. Ne değişik tekniklerle fotoğraf çekenler var... Sayın Zenfree'nin söylemek istediği: Fotoğraf çekerken çalakalem çalışmayın. Kadrajı ayarlarken titizlikle hareket edin. Kişileri, manzarayı ya da objeleri mümkün olduğu kadar estetik bir şekilde görüntüye yerleştirin ( Hatta anı fotoğrafı çekerken bile aynı özeni gösterin ). Özellikle yetersiz ışık durumlarında objektifi sarsmayın gerekirse ayak kullanın. Fotoğraf çekerken ters ışıkta durmayın.

Güzel fotoğrafın olmazsa olmaz temel kuralları vardır. 1- Konu 2- Işık 3- Doğru Kadrajlama yani çerçeveyi doğru çizebilmek ve yerleştirebilmek 4- Mesafe ayarını doğru yapabilmek... Bana sorarsanız bunların hepsi önemli hiçbiri birbirinden ayırdedilemez. Yine de bana göre fotoğrafa en büyüleyici ve etkili havayı veren doğru ışıktır ve güzel fotoğraf çekmek isteyen bir insanın iyi bir ışık avcısı olması gerekir. Doğru ışığı yakalayabilmek için saatlerce günlerce bekleyenleri biliyorum. Bir de biraz matematik ve sabır gerekiyor...

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön