View Single Post
Eski 15-12-2008, 12:52   #100
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sayın Malbman; öncelikle geçmiş bayramınızı kutluyorum. Ama bütün forum sakinleri olarak benim bayramımı sabote ettiğinizi söyleyebilirim. Bu ne bulaşıcı bir hastalıkmış böyle. Aralık ayında kış mevsiminin başlangıcı olmasına rağmen sanki domates fideleri açıkta kalmışta solacakmış gibi bir heyecan bir telaş sormayın.

Ben emekli makina mühendisiyim. Tarımdan hiç anlamam, geçen sene saksıda hiç ilgilenmeden 3 adet domates yetişti ve ne olduysa o 3 Adet ceviz büyüklüğünde domatesi yiyince oldu. Herhalde oradan bulaştı diyorum. Sonra internette araştırırken agaclar.net' i keşfettim.

28 Kasımdan bu yana forumda ne var ne yok okumaya çalışıyorum, birazda mesleki hastalıktan olacak devri daim pompaları ve bu sistemlere aşina olduğum için forumda en çok sevdiğim uygulamalardan biride sizinki olmuştu ve gerçekten Kudret Bey' le ilk yazışmamdan sonra ilk iş Carrefour Kozyatağındaki Petshop tan 1 Adet ATMAN marka hava motoru, 1 Adet' te ATMAN marka 2000 lt/h' lik devri daim pompası aldım. Ama Sayın Kudret Tezel' le yazıştıktan sonra çizdiğim modelde 6 kök domates fidesi yapamayacağımı öğrenince üzüldüm.

Düşünceme en yakın ve kök sayısı benim düşündüğümdende fazla olan sizin sisteminiz belki daha uygun diye epeyce kafa patlattım. Ama sağolsun yine Kudret Bey her kök günde 1- 1,5 litre su tüketir deyince 11 köke sıvı besin takviye etmek için hiç değilse haftada bir takviye yapmak kaydı ile bile olsa yinede oldukça büyük bir ana besin tankına ihtiyaç olacak diye düşünerek sizin sistemden başka ne yapabilirim diye araştırmaya devam dedim ve önceki mesajlarımdada hikayesini anlattığım gibi balkon gibi dar alanlarda belkide en uygununun durdun su kültürü olduğuna karar verdim.

Yoksa dün gece geç vakitte yazdığım mesajda belkide amacını aşarak devri daimli sistemler gereksiz diye bir şey söylediysem peşinen özür diler ve düzeltmek isterim. Ama tanışmışken yeni düşündüğüm sistemdeki açıklarımı ve eksiklerimi tartışarak tamamlamak isterim. Mesala siz kaç günde bir sistemdeki sıvıyı komple boşaltıp yeniliyorsunuz, yoksa sürekli eksileni tamamlayarak mı gidiyorsunuz. Ben sıvı besininin ve köklerin havalandırılması için her saksıyı akvaryum hava mororu ile havalandırmayı düşünüyorum. Bu yeterli olmaz mı?

Oğlumu okuldan almak için şimdilik affınızı rica ediyorum. Daha sonra görüşmek dileğiyle. Saygılar

Düzenleyen Todor : 15-12-2008 saat 19:23 Neden: paragraf eklemek
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön