Konu: Kanser
View Single Post
Eski 15-12-2008, 09:05   #212
Baldaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Teşekkürler Denizakvaryumu, bazı bilgilerin sık sık tekrarlanması gerekiyor...

Reklamlarda nedense pastörize sütlere hatta yoğurt ve peynirlere antibiyotik kattıkları bilgisinden ısrarla kaçınılarak pastörize paket sütü tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Pastörize süt yoğurt ve peynirlere tam olarak hangi işlemlerin yapıldığını Sayın Derya Baykal açıklasın... Kaymak görüntüsü vermek için margarin katılıyor mu, uzun süre bozulmadan beklesin diye antibiyotik konuyor mu, Şok pastörizasyon süte tam olarak ne yapar ?


AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANIMI :

Antibiyotiklerin gereğinden fazla verilmesi korkutucu. Bir zamanlar antibiyotikler şeker gibi veriliyordu. Şimdi durum daha iyi olsa da hala aşırı kullanılıyorlar. Artık antibiyotiklerin huzursuz bağırsak sendromu, Crohn's hastalığı, göğüs kanseri, alerjiler ve astım gibi hastalıklarla ilgisi olduğu söyleniyor. Tüm bu hastalıklar arasında ortak gidişat bağırsak mikroflorasında değişimler olması. Reçetelere boğaz ağrısı, öksürük ve soğuk algınlığı için yazılan antibiyotiklerin neredeyse yüzde 85'i gereksiz yazılan ilaçlar. Antibiyotiklerin bağırsak mikroflorası üzerinde uzun vadede etkileri iyi biliniyor ama sağlıklı bir sindirim sistemi florası sahibi olmanın önemi çok kısa bir süre önce bilimsel destek aldı. Antibiyotiklerin gerçekten ihtiyaç duyuldukları zamanlara saklanmaları gerekir ve eğer reçetelere gereksiz yere yazılması önlenmezse gerçekten ihtiyaç duyduğumuzda işe yaramamaları mümkün. Akıllı bakterilenin antibiyotiğe direnci küresel bir sorun haline geliyor. Antibiyotikler bizim için o kadar çok çalışan yararlı bakterileri öldürebilmekle kalmayıp bu bakterilerin yerine maya gibi antibiyotikten etkilenmeyen diğer istenmeyen organizmaları getirirler.
( Beyin Diyeti Dr. Alan C. Logan )

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön