View Single Post
Eski 01-08-2006, 00:36   #16
acerpalmatum
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Arkadaşlar
Bonsai doğayı taklit etmek etmektir. Sanıyorum bu fikre herkes katılıyor. Sayın gallusun örneğide bunu pekiştiriyor. Doğada kurumuş veya kurumamış başka bir ağacdan destek alarak yaşamaya çalışan ağaçların en dikkatsiz gözler bile farkındadır. Başka ağaçlara tutunarak ayakta duran sarmaşıklarda farklı bir örnek olabilir. Sayın Ali hocamın bu konuda geçtiğimiz günlerde okuduğum bir yazısında; bonsai sanatında taklit etmek doğaldır diğer sanatlardaki gibi kötü karşılanmaz demişti. burada sayın bosaireef in taklit ettiği doğanın kendisidir. Ben kendi adıma kendisini tebrik ediyorum. Tüm bu işleri yaparken kazandığı tecrübede cabası.
Şimdi bırakalım stili stilsizliği daha çok değil bir yıl önce yine bizbizeydik ve ağaç nasıl sulanırı konuşuyorduk. O zamanlar şimdiki gibi bizlere pratik bilgiler veren uzun zaman harcayarak birçok ağacın ölümüne sebep olarak öğreneceğimiz püf noktaları bize hiçbir karşılık beklemeden öğreten Türkiyede bonsainin gelişmesinden başka hiç bir kazançları olmadığı halde saatlerini verip bize çalışmalarını aktaran Sayın ade1 ve sayın Ali beylerde yoktu. Daha önce sayın adenin bir yazısında dediği gibi şu anda Türkiyede bonsainin gelişmemesi için kimsenin bir bahanesi kalmadı.
Bizler hiç tartışmasız Türkiyede bonsainin gelişmesi için uğraşan insanlarız burada farklı tecrübelerimizi aktarırken aslında kendi ağacımızdan çok bizden sonra yetiştirilecek yüzlerce ağacı da kurtarıyoruz. çenem düştü herhalde fazla dramatize ettim farkındayım.
Tartışalım ama bu şekilde değil diye düşünüyorum. Yakında Türkiyede şu sitili beğenenler ,bu stili beğenenler veya stilsizler diye gruplaşmalar olsa kime faysası olur.
Uğur KANLI

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön