fikirleriniz
s.a öncelikle şunu söylemek istiyorum, formu yeni kullanıyorum bu yüzden yanlış yere yanlış konu açtıysam şimdiden özr. dilerim.
benim profesyonel anlamda zeytinle uğraşanlara bazı sorularım olacak.
ben Kocaeli / GEBZE de yaşıyorum 25 yaşında ve makine teknikeriyim fakat ben zeytin işiyle uğraşmak istiyorum..
sizlerden öğrenmek istediğim genel bilgiler var.
öncelikle şunu belirteyim. hali hazırda bi bahçem **** bunun için gerekli olan arazi, tarlam falan mevcut değil. araştırma yapmadan bişey yapmak istemedim.
gebzenin kıyı şeritlerinde eskihisar, darıca.. gibi yerlerinde zeytin ağaçları görüyorum. yaşlarını tahmin edemeyeceğim ama yeni nesil olmadıklarını biliyorum. hal böyleyken sorum şu.
gebzede zeytin yetiştirebilirmiyim ?
eğer burda bu işi yaparsam alacağım mahsül ne kadar kaliteli olur ?
ve illede bu ağaç kıyı şeritlerinde mi olmalı ?
yani gebzenin arka kısımlarında ( köyler kısmı ) da bu ağaçtan verim alına bilirmi ?
bu iş için alacağım arazi nasıl olmalı ? **** ikilm olarak nasıl bi yer daha verimli olur ? ( doğuda tarlalarımız var fakat bölge konusunda tereddütlüyüm )
herşey için tüm koşullar sağlanmış olduğunu varsayarsak ne tür zeytin ekmeliyim ?
aklıma gelenler ilk olarak bunlar fakat benim bilmeyipte bu işe başlamadan önce bilmem gereken daha önemli şeyler varsa sizlerden ricam biraz bahsedermisiniz ?
|