Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi
Teşekkürler, zamanı gelince bekleriz.
|
Sn.nariçi
Ankara'daki Bauhausda bu bitkilerden var ve çok sağlıklılar, meyveler üzerinde sadece soğuktan dolayı yapraklar kırmızılaşmış (Ankara'da dün gece -3 bugün gece -5 derece) yaprakların kırmızılaşması doğal.
Bitkiler sınırlı sayıda gelmiş, sanırım hafta sonu biter.
Ben bu bitkiyi 3 senedir arıyordum, ve bu bitkiyi getirse getirse Bauhaus getirir diyordum ve sonunda getirdiler, büyük ihtimal Bauhause ın çiçek alma müdürü bu forumu okuyor ve istekleri bir kenara yazıyor.
Kendisine teşekkür ediyorum, şu ayı sarımsağı işine de bir el atsa
Ayı sarımsağını da haziran temmuz gibi bekliyorum, çok şifalı bir bitki.
Perlit perlit dedik getirdiler, wintergreen dedik getirdiler, kimyasal olmayan sinek-böcek öldürücü ilaç ile kimyasal olmayan mantar öldürücü istedik getirdiler (nilfia)
Ankara'da bugün Bauhause gittim 5 adet wintergreen aldım uzun zamandır hayal ettiğim çiçeğe kavuştum

Bir türlü bu bitkiyi tohumdan yetiştirememiştim, karınca70 de tohumları var.
Bauhausda 10-15 tane kalmış, Ankara'lı forum üyeleri arkadaşlar ellerini çabuk tutsun derim, çok dikkat çekici bir bitki, bilen bilmeyen alıyor,
malesef diğer illerdeki arkadaşlar kusura bakmasın, mevcut bitkiler Ankara'lı forum üyelerine kalmayacak bile
Bu bitki yer örtücü, güzel meyveleriinin yanında aynı zamanda tıbbi bir bitki... Yaprak ve meyvelerinde etkili tıbbi maddeler var;
"
Wintergreen contains phenols (including, gaultherin and salicylic acid), 0.8% volatile oil (up to 99% methyl salicylate), mucilage, resin, and tannins."
http://www.herbs2000.com/herbs/herbs_wintergreen.htm
Meyvelerinin tadı bana yabancı gelmedi, eşim çocuk ateş düşürücü İbufenin tadıyla aynı olduğunu belirtti.
Yukarda verilen linkde bu bitkinin tıbbi etkisiyle ilgili detaylı açıklama var.
Bu bitki -35 derece soğuğa dayanıyor,yaprakları çay olarak kullanılıyor ...Meyveli görüntüsü muhteşem.