Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
|
Sayın Malina selamlar, İyi bayramlar,
öncelikle size derin bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum
bu forumdan çok istifade ettim bahçemizin yanından geçen herkes güllerime hayran kaldılar,
ilk başlarda budama şeklimi gördüklerinde herkes nasıl gül budaması bu demişlerdi ama sonucu gördüklerinde diyecek birşeyleri kalmadı
bu sene budama için biraz geç kaldım ama hazır tatildeiken budama gübreleme ve ilaçlama işleriyle uğraşacağım.
sizden aklıma gelen bir konuda fikir almak istiyordum,
Hazır kurban bayramında olmamız münasebeti ile kompost gübre ile kan karışımını uygun bir yerde kurutup gübre olarak kullanmamız mümkün olabilirmi?
böylece kimyevi gübrelerden ziyade daha doğal ve doğayla uyumlu bir karışım oluşturmak mümkünmüdr. Sanki biryerde bu karışımın kuvvetli bir gübre şeklinde kullanıldığını okumuştum. çünkü ben sürekli mineral yapıda gübreler kullanıyorum ve farkındayımki bu gübreler ileri tarihlerde bahçenin tuzluluk oranını arttıracak ve toprak artık verimsizleşecek, bu tarz doğal gübreler hakkında yardımcı olabilirseniz bana ve diğer arkadaşlar yardımcı olmuş olursunuz. (bir sefer güvercin gübresi karışımı denemiştim ama dozajı ayarlayamadığımdam yapraklar yanmıştı.)
İlginize şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.