Konu: Palmiye
View Single Post
Eski 10-12-2008, 00:17   #272
hamibasoglu
Ağaç Dostu
 
hamibasoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Auguste Mesajı Göster
Selamlar,
İki sorum olacak birincisi: elimde Trachycarpus fortunei tohumları mevcut fakat iki farklı renkte birincisi siyah morumsu ve dışı kuru bir de krem renkli diğer tohumlarla aynı büyüklükte olanlar var. Bunlardan krem renkli olanlar olgun mu olgun değilse toplanma zamanı nedir? Bir de Trachycarpus fortunei nasıl çimlendirilmeli. Çimlendirme engeli varmıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. Bu bilgilerden yazışmalarda bahsedilmemiş.
Selamlar ve İyi çalışmalar.
siyah görünenler olgun diğerleri henüz olgunlaşmamış tohumlar.
2 hafta daha bekle ve öyle topla.Eğer hala sihaylaşmamışsa tohum kurulunu çiçek sapından kes ancak tohumları toplama.1-2 hafta da öyle beklet.Daha sonra kuru 0 numara kum ile karıştırarak bir poşet veya kavanoz içine koy.
ağzını sıkıca kapat ki,nem veya hava almasın.
Trachycarpusların belli bir çimlenme engeli yoktur.Chamaeropslar gibi etli meyve kısmı olmadığından soymaya da gerek yoktur.
Mart ayında Tohumları fungusitli ılık suda 2 gün bekleterek ekim yapabilirsin.
selamlar,iyi bayramlar

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön