View Single Post
Eski 08-12-2008, 23:14   #1609
kartalpin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Sn, Engin
Perlit kullanmakta bir sakınca görmedim, çünkü kaktüsleri çim sular gibi sulamadığımız için onun tutacağı nem kaktüslere zarar verecek ölçüde değil. her zaman kupkuru kalıyor.. Ama çim sular gibi çamurlu olacak kadar üzerine su dökerseniz dediğiniz doğru uzun süre nemli tutar toprağı..Hem çok sularsanız Ponza taşı, kiremit kırıntıları, eski toprak saksı kırıkları da çok nem tutucu olur...Önerdiğiniz volkanik kaya parçaları, ağaç kabukları kırıntıları, akvaryum çakıl taşları vs vs hepsi kullanıla bilinir. Önemli olan sulama miktarı.. ben perlit ile çok verimli sonuçlar alıyorum şimdiye kadar hiç mi hiç mantar gibi nem kaynaklı sorun yaşamadım.

Mine 67 kardeşimizin kullandığı gibi orta irilikte inşaat kumu ve akvaryum kumu kullanılabilinir, ben kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.. Ama kaktüsleri sularken kullanılan su miktarı ve sulama zamanı, hatta sulama için kullandığınız araç).. bunların hepsi faktör.. ama en önemlisi AŞK... Ben buna inanıyorum...

Gübre konusuna gelince... Sıvı gübreler var kaktüsler için bunları kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum... Sanırım siz Organik gübre (hayvan dışkıları) kullanmayın demek istediniz.. Evet Organik gübre (koyun, at dışkıları) kullanmak kesinlikle zararlı kaktüsler için..

Yurt dışında bir arkadaşım özel hazırlanmış organik gübre (kümes hayvanlarının dışkılarının özel bir işlemden geçirilmiş hali, yüksek sıcaklık verilerek içindeki tüm bakterilerin mikropların öldürülmesi sağlanmış olan bir gübre çeşidini çok seyreltik olarak, 40 litrelik kaktüs toprağına 1 kg bu gübreden koymuş) kullanmış iyi sonuç almış, ama ben denemedim.. Sıvı gübre kullanıyorum..
Sevgiyle kalın..

kartalpin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön