Sevgili penelophe, ben genelde kasabımdan irice bir kuzu budu alıp temizletiyorum. Ama üzerinde biraz yağ kalırsa daha güzel oluyor. Ama orta kemiğini, eti bozmadan çıkarttırabilirsen tam löp oluyor. Bizimkiler böyle seviyor.
Eğer bir davet veriyorsan istersen incik kemiğini bırak, et iyice piştikten sonra bu kemiğe folyoyu püskül püskül keserek sar ve servis tabağının ortasına verev koy. O zaman daha şık olur, bir tarafa da güzel bir bademli pilav koy, dğer tarafına da sebze garnileri koyabilirsin.
Budu, hardal, tuz, karabiber ve biraz da pul biber ile ovala. Veya sadece limon ve yoğurt ile sana kalmış. Ben, hardallı sosu tercih ediyorum.
Başka birşey yok.
Bak unuttum arzu edersen buda açtığın minik çizgiler içine birkaç top karabiber ve bir iki diş sarımsak da koyabilirsin.
Sonra çelik bir tencereye oturt, ve etin yarısından aşağıda kalacak şekilde su koy.
Düzenleyen İklimsiz : 08-12-2008 saat 14:41
Neden: paragraf
|