View Single Post
Eski 26-11-2008, 07:17   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Erimiş şekerle yapılan süslemeler

Bu ramazanda iftar yemeğine İstanbul'da bir otele davetliydik.
Tatlı sofrasında, güzel bir pasta üzerine yapılan süs benim çok ilgimi çekmişti. Bu süs bildiğimiz ağdanın çok ince şekilde adeta kıl gibi uzun 35-40 cm boyunda çubuklar gibi yapılmış ve demet ortadan boğularak fiyonk şekline getirilmiş. Ama telleri o kadar inceydi ki, sap sarı pırıl pırıl parlıyordu.
Servis yapan garsona sorduğumda yakılan şekerin (ağda) çatal ucu ile yapıldığını söyledi.

Hemen denedim şekeri çatal ucu ile çekerek uzattım30-40 cm boyuna kadar çubuklar elde ettim ama başlangıçları kalın giderek incelen çubuklar elde ettim ama, gördüğümden çok farklıydı.
Bu konuda bir fikriniz var mı, yoksa bunu yapan bir alet mi var?


Düzenleyen Güler : 31-03-2020 saat 16:26
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön