View Single Post
Eski 06-12-2008, 17:45   #104
Selim-i Ahir
Ağaç Dostu
 
Selim-i Ahir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
(…) Ben mavi yasemin çeliği diktim saksıya ama onunla birlikte birçok çelik diktim şimdi köklenen çelikleri başka bir saksıya alsam bozulur mu, bunun bir zamanı var mı acaba?
Bu, benim gibi bir amatör için uzman sorusu oluyor galiba. Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama bildiğim kadarıyla kök toprağıyla aldıktan sonra bir sakıncası yok. Tabii taşıdığınız yerdeki ısı, ışık gibi harici unsurlarda fazla farklılık arz etmemeli. Mavi yaseminle ilgili bir tecrübem yok. Genele yönelik bu bilgi ne kadar işinize yarar bilemiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybala-06 Mesajı Göster
(…) forumda IBA (İndol Butirik Asit) dikkatimi çekti. Nereden temin ederim? Bunumla mı bir işlem yapmak gerekiyor yoksa başka bir yöntemi var mı?
İBA, temini biraz zor bir materyal. İnternet üzerinden sipariş edebileceğiniz birkaç yer var. Onun dışında medikal malzeme satan yerlerde de bulabilir ya da Üniversitelerin kimya laboratuarlarında hazırlatabilirsiniz.

Çelik köklendirme işlemi, bu işlem için gerekli materyaller ve kullanım şekilleriyle ilgili olarak forumda hayli bilgi var. Aratarak bulabilirsiniz. Bu başlıkta yazan mesajlarda da hayli bilgi ve yararlanacağınız link adresi mevcut.

Selim-i Ahir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön