View Single Post
Eski 02-12-2008, 22:03   #184
envor
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Sn. kahyanur, ilk resimdeki domates fideleri çok güzel gözüküyor, söylemeden edemedim
Fidenin gelişimi, fide üretimi yapılan seralarda 45 günü buluyor, fide yetiştirmek biraz zordur. İlk, tohumun çatlaması için gerekli olan bir sıcaklık ve nem değerleri var, bunları tam olarak yerine getirebilirseniz ve düzenli sulayabilirseniz, fide yetiştirmek, zor olmaktan çıkıp, zevk olmaya başlar.
Fide seralarında, tohum atma makinası sayesinde, tüm tohumlar eşit derinliğe atılır ve sulandıktan sonra 23 C'de, %95 nemli olan, çimlendirme odalarında tohumlar çatlatılır, sonra seraya alınan violler Boom'la (Basınçlı ve her fideye eşit su atabilecek fıskiyeler) sulanır. Serada 3. günde fidelerin hepsi çıkmış olur. Bu aşamadan sonra fide iyice sulanarak (gerektiği kadar) ve beslenerek uygun sera ortamında çok hızlı bir büyüme sürecine girer.
Yani demem o ki; Siz ilk ektiğiniz tohumlarla, sonraki ektiğiniz tohumları aynı derinliğe atmamış olabilirsiniz, veya sulamasını az veya fazla yapmışda olabilirsiniz, tam olarak niçin o kadar farklı bir büyüme sergiliyor anlayamadım, benim aklıma gelenler bunlar.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön