View Single Post
Eski 02-12-2008, 08:32   #59
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Yapay Güneşle Yüksek Verimli, Lezzetli Tarımsal Üretim

Bu haftaki konuğumuz PestGO Elektronik ve Kimya Teknolojisi Ar-Ge Danışmanlık San ve Tic. LTD. ŞTİ. Genel Müdürü Sayın Niyazi Davran …

Kendisi ile firmalarının geliştirmiş olduğu doğal güneş olmadan yapay güneşle, yüksek verimli, lezzetli tarımsal üretim hususunda görüştük…

Güneş altında yazın yetiştirilen, tarım ürünlerinin, lezzet ve gıda değerini, doğal Güneş’i tam olarak görmeyen seralarda da tutturmak, şimdiye kadar kullanılan yöntemlerle mümkün olmamaktaydı.

Bilmeyenler için, Güneş’in aydınlatan ışınları ile, ısıtan ışınları arasında bir fark yoktur. Sanılır ki, Güneş coğrafyamızdan uzaklaştığı için aydınlatma etkisi azalır, o yüzden ısınmamızda azalır. Halbuki güneşte aydınlatan ışınlar yanında, ısıtan kısa, orta ve uzun dalga infrared ışınlar da mevcuttur. Biz bu ışınlarla ısınır, beslenir canlılık kazanırız. Tabiattaki tüm faydalı canlılar gibi. İnfrared ışınlar hücrelerimizin canlanmasını, yenilenmesini, kan dolaşımının hızlanmasını,bünyemizin sağlığa kavuşmasını sağlayan ışınlardır. Aynı hal, bitkiler için de geçerlidir.
Uzun dalga infrared ışınlar kısa dalga görünen ışınlar gibi dış ciltte kırılıp enerjiye dönüşmez. 10mm. Dış deri altına kadar her nanometrede kırılarak ısı enerjisine dönüşür. O yüzde uzun dalga infrared ışıma jeneratörüne karşı bir mm. mesafede değmemek şartıyla, çok uzun süre cildimiz yanmadan, kurumadan dururuz. Bu süre de, alt derimizde ki kanlı bölge olan iç deride kanlama hızlanır, hücre yenilenmesi hızlanır. Bunun sonucu dış deride de gözle görülür bir canlanma hasıl olur.

Bitkiler içinde durum farklı değildir. Aynı canlanma ve gelişmeyi 1,2 günde, onlarda da müşahede ederiz. Bu kısa süredeki gözle görülür gelişme şaşırtıcıdır.

İnfrared ışınların ısıtma ve organizmaları canlandırma görevi yanında, zararlı mikroorganizmaları ve iki milimetreden küçük organizmaların(Ki, bunlar genelde bitkilere, hayvanlara ve insanlara bulaşıcı hastalık aşılayan sinek ve parazit türleridir.)yaşamını sonlandırma, üreme zincirini kırma görevi de vardır.

Gündüz Yaz Güneşi’nde, tarlalarda ,Güneşi’in infrared ışınları sayesinde,Beyazsinek, Akdeniz sineği, sivrisinek gibi zararlıları, açıkta görmek mümkün değildir. Bu ışınların kendileri üzerinde, enerjiye dönüşmesine, bünyeleri biyolojik olarak dayanamazlar. Bu 40-50 derece sıcaklıkta fırına kapatılmış bir insanın, uzun süre dayanamaması ve hayatının son bulması gibidir.Halk arasında bunun adı; Havale geçirip ölmektir.

Arılar ve iki milimetreden büyük, gövde yapısındaki böcekler, güneş altında da görevlerini icra ederler.( Karıncalar, Arılar, büyük sinekler.)

İki milimetreden küçük olan tarım zararlıları, güneşli gün boyunca, yaprak altlarında gölgelerde, akşama kadar güneşin batış anını beklerler. Güneş batmaya başladığında, tarlalar ve çevremiz bu küçük bitki ve insan zararlısı yaratıkların arenasına döner. Sivrisinekler ve tatarcıklar da bu saatte harekete geçerler. Güneşin batışını çevreleyen ilk iki saat, çevremizde en yoğun sivrisinek akınının da olduğu saattir.

Seralarda, zararlı organizmaların gündüzde görünmesinin nedeni; infrared ışınların girişine karşı,sera naylonlarının ve camlarının filtre görevi yapmasıdır. İnfrared ışınlar, yaratılış özelliklerinden dolayı, en ince perdeden geçmezler; O perde üzerinde ısı enerjisine dönüşürler. İnce bir malzemeden yapılmış gölgeliğin altına, yazın kendimizi attığımızda, birden serinlememizin sebebi İnfrared ışınlar o perdeden geçerken, perde şeffafta olsa tükenirler.

Uzun dalga İnfrared ışınlar, insanlar kadar, bitkilerinde sağlıklı ve hızlı büyümelerinde en etken maddedir. “Güneş girmeyen eve Doktor girer.” Atasözü, tüm canlılar için genel geçer bir kuraldır. Yukarıda saydığımız istisna canlılar hariç. Burada dozajın önemi asla atlanmamalıdır. Geliştirdiğimiz teknoloji, bu faydalı infrared dalga boylarında ışınımı, Dünya Sağlık Örgütü normlarında gerçekleştirmeye, uygun ve yeterlidir.


Yaz Güneşi’in olmadığı ortamlarda kullanmak üzere, orta ve uzun dalga infrared jeneratörleri, istenen güçte, üretebilecek Patentli teknoloji sahibiyiz.
HerSerayı, Yapay güneş panelleriyle donatmak mümkündür.

Güneş altında bahçede ve Güneş görmeyen bina bodrumunda, domates fidanlarıyla ve çiçeklerle, bu yaz yaptığımız deneyler sonucu; güneş hiç görmeyen bina bodrumunda, bahçedekinden 15 gün önce kızarmaya başlayan domatesleri topladığımızda, bahçedeki domatesler daha yeni sararmaya başlıyordu. Bu da, her tür sera bitkisinin olgunlaşma süresinin 10-15 gün kısalması demektir ki, ekonomik değeri tartışılmayacak boyuttadır.

Lezzeti: 50 yıl öncesinin tarla domateslerinin lezzetini aratmayacak tat ve lezzetteydi.

http://www.infraredisitici.net/showthread.php?tid=6

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön