Penelophe, zeytin agacini simdi gordum.
Bonsai icin guzel bir agac secmissin. Guzel bir bonsai olacak. Dusundugun gibi ilerde govdeyi da oyup onu daha da cekici yapabilirsin.
Tourkananin dedigini de yapabilirsin agaci govdenin basladigi yerden budayip yeni cikacak surgunleri degerlendirebilirsin.
Benim agacim olsa(oyundaki agac uzerinde hic bir calisma yapamadim. Hafta sonuna yaparim sanmistim ama olmadi en erken zamanda o calismayi bitirecegim) asi dali kesmez onu govdenin devami olarak kullanirdim. Asi uzerinde dal dizimi yapacak kadar dalciklar gorunuyor. Tekin beyin soyledigi gibi telleyerek guzel bir kivrimli dik tarz yapabilirsiniz.
Agacin tum enerjisini asiya ve dalciklara vermesi icin bence uzerindeki meyveleri toplamalisiniz. Buyume mevsiminde agacinizi gubreleyip uzerinde de hic bir budama yapmayip gelismesini bekleyiniz. Asiyi ve asi uzerindeki dalciklari simdiden telleyip istediginiz sekli verebilirsiniz( asi genc oldugu icin teleyip bukerken dikkatli olunuz yanlis bir bukumle asiyi, asi olamus yerinden koparabilirsiniz)
Agacinizin istediginiz gibi olmasi icin 2-4 yil gecebilir. Bonsaide 4 yil cok kisa bir zamandir.
Kolay gelsin.
|