Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi
Hazır paketten (f1) melez çerry domates, torfa ve karışık toprağa ektim. Nemi yerinde ama geceleri biraz ısı düşüyor. Sabredeceğim, arkadaşlardan yeni tohum siparişi verdim olmaz ise onlarla denerim. Teşekkür ederim.
|
Sayın nariçi;
Çimlenme geç olabiliyor. Aynı günde ektiğim domates tohumları içinde 5 günde çimlenen de oldu. 15 günde çimlenen de. Moralinizi bozmayın. Yanlız nemli ve mümkün olduğu kadar sıcak bir yerde muhafaza etmeye çalışın. Sıcak derken; sobalı evde oturduğunuzu yazmıştınız. Sobalı odada bir köşe yeterli olur.
Birde bilgi olsun diye yazıyorum. Benim ektiğim tohumlar torfta çimlendi ama bir müddet sonra gelişme durdu. Bunun üzerine torfa yanmış gübre karıştırıp minicik bitkileri tekrar ektim. Aman aman bir gelişme görmedim. Torf, gübre karışımına perlit ilave edip tekrar şaşırttım. Yine olmadı. Demek ki toprak gerekiyor diye düşünüp Torf,gübre,perlit karışımına toprak ilave edip tekrar şaşırttım. Şimdi hepsi gayet mutlular. Gözden çıkardığım marul ve fındık turplarım bile kendilerini toparladı.