View Single Post
Eski 01-12-2008, 06:53   #9
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Saksıda ağaçlar benim de çok hoşuma gidiyordu ve yan komşumla aramıza en büyük boy saksılarda Limoni Servi dikmiştim. 6 ay kadar sonra ağaçların keyfi kaçmaya başlayınca, araştırmaya başladım. Saksıda sağlıklı ağaç yetiştirmenin zor olduğu kararına vardım.

Doğal ağaç dallarından yapılan kafesli paravanlardan alıp, iki kök 3 metre boylanmış Yaprak Dökmeyen Orman Sarmaşığı aldım. 2 ay sonra paravanı tamamen kaplamışlardı. Eğer güneşli bir alansa "Yasemin" de hem çok çabuk büyüyen hem yaprak dökmeyen hem de baharda açmaya başlayan mis kokulu çiçekleri olan bir sarmaşık olarak düşünülebilir.

İstanbul'da bir çok bahçede "Zeytin Ağacı" var.

Bahçe duvar kenarlarına "Leylandi", ön duvara da "Mazı" dikmiştik 3 sene önce. Mazıların boyu hiç uzamazken Leylandiler inanılmaz derece büyüdüler. Buradan da "Mazı" nın geç büyüyen bir ağaç olduğuna karar verdim. Arada gölgede kalan bir Mazı ise tamamen kurudu.

Ağaçları dikerken çok sık aralıklarla dikmemeye özen gösterin, büyüdüklerinde problem oluyor. Birbirine çok sıkışık olan ağaç dalları güneş göremeyince mantari hastalıklara yakalanıyor.

Çok zevkli, yorucu ve vazgeçemeyeceğiniz bir uğraş içine giriyorsunuz. Yaratacağınız güzel bahçenizde keyifli günler dilerim

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön