View Single Post
Eski 30-11-2008, 16:16   #34
kahyanur
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suzan7 Mesajı Göster
Haklısın kayhanur,
Bende sizin gibi daha bir yıl olmadı bu işe gönül vereli.İlk günlerde bayagı para harcadım.Sonraları bu işi birazda ekonomik yönden degerlendirmeye çalıştım.Artık bazı şeylere para vermeyip artıkları degerlendiriyorum.Emeginize saglık.
Evet işin ekonomik boyutu çok önemli. Hele işin başındaysanız azımsanacak rakkamlar değil doğrusu. Benim en çok kafama takılan saksı meselesi oldu. Çorlu'daki büyük marketleri gezip inceleme yaptım. Sadece plastik, çirkin saksılar var. Fiatları da azımsanacak gibi değil. Evi plastik saksılarla doldurmak istemiyorum. Toprak saksı olabilir hem bitki sağlığı hem estetik açıdan. Ama çok ağır oluyorlar hele içinide doldurunca kaldırıp yer değiştirmem imkansız gibi. Daha pratik ve hesaplı bir çözüm gerekiyor. Gazete kağıdından bir şeyler yapılabilirmi diye araştırdım. Hamur haline getirilmiş kağıda beyaz tutkal ve biraz torf **** cocopeat katıp kalıba koyarak saksı yapmayı deneyeceğim. Başaramazsam toprak saksı ve yer değiştirmek için oğlum çözüm olacak
İkinci olarak ev atıklarından kompost yapmak sırada bekliyor. Sebze tüketiyoruz ve artıklarını çöpe atıyoruz. Halbuki doğal **** suni gübre ile bitkilerimize verdiğimiz bütün besinler bu artıklarda var. Neden değerlendirmeyelim? Bir yandan evde nasıl kompost yapabilirim bunun arayışındayım.
Dünya ve Türkiye ve bizler ekonomik krizde iken, dünyada açlık en büyük problem iken ve bilgi elimizin altındayken yaratıcılığımızıda kullanıp eldeki malzemeleri değerlendirmek gerekiyor.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön