View Single Post
Eski 28-11-2008, 04:34   #303
ertugrula
Ağaç Dostu

ertugrula's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Bu okuduğunuz mesajların hepsi bu sitedemi. Ben çok okudum da saymadım.
Evet tamamı bu sitede.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Forumda sürekli yazıştığımızdan, bu hatayı biz farkedemiyoruz, ama bir kirlilik var sanki forumda. Bilgiler kaybolup **** arada kaynayıp gidiyormu bilmiyorum.
Eğer ben de diğer herkes gibi siteyi bir yıldır takip ediyor ve düzenli okuyor olsaydım pek zorluk çekmeyebilirdim fakat herşeyi daha sonra okuyup öğrenmek isteyince işler karışıyor.

Bir listedeki mesajları okuyorum. Çeşitli sorulara karşılık, bu konuyu ileride konuşacağız deniyor. Listeyi okumaya devam ediyorum, kırk elli mesaj geçiyor. Bir yerde söylenenlerden anlıyorum ki o söz edilen konu konuşulmuş. Ama konuşulanlar burada değil. Başka bir yerde yeni başlık açılarak da konuşulmamış. Bu listede başlamış, daha sonra aradan ayıklanıp başka yere taşınmış. Böyle bir durumda ne kadar dikkat ederseniz edin bazı konuların başı bir yerde sonu başka bir yerde kalabiliyor.

Ya da konuyla ilgili tüm listeleri takip edenler yaklaşık aynı kişiler olduğu için bir listede başlayan bir konu, bir vesile ile başka bir listede devam edebiliyor. Siz bu iki listeyi yakalayıp peşpeşe okumadığınız sürece konu kafanızda bir açmaz olarak kalıyor.

Bir konu birkaç listede tüm detaylarıyla tekrar tekrar konuşulurken, konunun can alıcı bir noktası sadece bir listede birkaç cümle ile geçilmiş olabiliyor.

Böyle bir durum nasıl aşılır derseniz benim de aklıma bir yöntem gelmiyor. Fakat diğer yandan bakıyorum, tüm mesajları elediğinizde bir ders kitabını dolduracak kadar bilgi 49 başlık altında 3000 e yakın mesaj arasında dağılmış bekliyor.

ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön