View Single Post
Eski 27-11-2008, 13:24   #5
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Çocukken annem bahçemizde odun ateşinde, saç üzerinde yufka pişirirdi. Bunlar istif edilir, kışın börekte falan kullanılırdı.
Benim en çok sevdiğim de, bulgur pilavı pişer, demlenme işi kat kat serilmiş bu yufkaların içinde yapılırdı. Yerken kaşık değil ama, yufkanın kenarından koparılan parçalar kaşık görevi yapardı. Sonuçta pilav neredeyse elle bile değil, avuçlanarak yenilirdi.
Oturmaya başladıktan sonra, bebek halimizle çatal kaşığa alıştırılan bizler, elle yemeğe bayılırdık. Bakın bir konu ile nerelere gittim, sağol malina

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön