Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 27-11-2008, 10:24   #980
berenice
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-10-2008
phallerim bebekleri ve benim cesaretsizliğim

Merhabalar,

Daha önce foruma yazıp yardım istemiştim ve Sayın Praecox bana yardım elini uzatmıştı ancak ben gereken torfu, besini temin edeyim, aman iyice okuyayım da yaparken zarar vermeyeyim derken geldik bugüne. Birkaç aydır kuzey batı cephede ikindi güneşi alarak kalorifere yakın duruyorlar, unutmadan konumlarını da yazayım.
2 Phal kızımı bana komşum giderken bırakmıştı ve o zaman adı dışında orkide hakkında hiçbirşey bilmiyordum, cinsini sizden öğrenmiştim hatta. Komşum 1 senedir baktığını ama açmadığını söylemişti, çöpe atacakken kıyamadım ben aldım. Haftada bazende (kalorifer yanmadan evvel) 10-12 günde bir daldırıp çıkararak suladım(isim vermenin mahsuru umarım yoktur, Sırma su ile).2 adet orkideden birinde 2 adet keiki var, kökleri de oluşmuş durumda.Torfu birkaç yere sorarak ancak bulabildim, Almanyadan ithal Compo sana, üzerine torf ayrışma derecesi H2-H5,fıstık çamı kabugu, islah edici,kalsiyum oksit ve tüm önemli bitki besinleri diye bir açıklama yazmışlar, strafor parçaları da görünüyor.Migrosta Helin diye bir markanında orkideler için besinini bulabildim. Aktif kömürü nerden nasıl bulabileceğimi bilmiyorum. Bu hava koşullarında elimde küçük kızımla İstanbulda farklı semtlerden gidip bunların hepsini zamanında temin edemedim ve derken keikilerden biri çiçek dalı çıkardı.şimdi bunların üstüne üstünde çiçek dalı varken ben bu keiki yi kökü var ama ayırsam mı ayırmasam mı arada kaldım.Anne orkide nin toprağı çok kötü görünüyor aklıma onu değiştirmek böylece hiç olmazsa destek vermek geldi, zaten toprakta köke yakın sanki çürükler var.Doğru mu düşünüyorum? Okuduklarıma göre dün suladığım için bugün kalorifer üzerine aldım kurumasını bekliyorum, bazı çürük kökleri kolonyayla sildiğim makasla kestim ama altlar çok kötü gibi.

Diğer orkidemde de 2 dal var, birinden yine yavru çıktı ve 2 tanede kök çıkardı, diğeri beklemede.Internetten bunları temin edebileceğim veya Ayazağa Maslak civarında oturuyorum, yakın çevremde bunları alabileceğim bir yer var mı bana yardımcı olur musunuz?

Uzunca bir mesaj oldu, çok teşekkür ediyorum şimdiden.

Eklenen Resimler

berenice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön