Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş
Sütün kaymağını ayırıp dolaba koyuyorum biraz tuz ekiyorum. Sonra ne yapacağımı bilmiyorum çırparak yağa mı dönüştürmeliyim hiçbir fikrim yok 
|
Sn Baldaş, annemler Mersin'in bir ilçesinde oturuyorlar, 2-3 sene öncesine kadar güvenilir bir yerden süt geliyordu ve annem sütü mayalayıp harika yogurtlar yapıyordu. Çatalı bırakın, bıçakla kesip yediğimizi bilirim. O güzelim yogurttan daha güzeli, annemin süt kaynadıktan sonra üzerinden ayırdıgı kaymağıydı. Biz kahvaltılarda bolca tüketirdik, reçellerle çok lezzetli olurdu.
Bunun haricinde ise annem böreklerine ve makarnalara vs sos niyetine, yağ yerine koyardı, çok da güzel olurdu. Kahvaltılık için kısa sürede kullanılacak kısmı buzdolabında tutar, yemeklere böreklere koyacağını buzluga koyardı.
En çok da meyhane pilavına koydugunda severdim ben. Şimdi maalesef
süt bulamadıgımız için, kötü paket yoğurt yiyoruz. Adı yoğurt ama tadının alakası yok
