View Single Post
Eski 25-11-2008, 19:45   #434
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın akınselçuk aramıza hoş geldiniz. Çalişmalarınızda başarılar dilerim.
Çalişma ortamınızın hakkında bilgi verirmisiniz. yani açık havadamı yetiştireceksiniz bir sera ortamında mı, en azından rüzğardan ,yağmurdan muhafazalı kapalı bir yerdemi.
Açık ortamda yetiştirecekseniz domates için durgun su kültürünü tavsiye etmem şahsen.
Marul için PVS borularda akan su kültürü uygun olabilir,yanlız birşey hatırlatmak istiyorum ,Sayın şule68 in yaptığı gibi kısa borularla amatörce bir deneme olacaksa diyeceğim yok ama daha büyük bir sistem kuracaksanız boruları biraz kalın tutmanız gerekir örneğin 150 mm gibi buda biraz pahalıya mal olabilir diye düşünüyorum. Akacak suyun hızına gelince ki bu önemli bir konu, kısa borularda sorun olmaz çünkü bitki sayısı azdır ama birhat üzerimde fazlaca bitki varsa giriş EC si ile çıkış EC si hissedilmeyecek hızda akmalıdır buda debi olarak biraz büyük olacak anlamına gelirki basit bir akvaryum pompası yetmez. Bu konuda sayın jibuti arkadaşımızın deneyimleridevam ediyor sanıyorum gözlemlerini aktarır.
Önemli olan bitkilerin ayni hızda büyümesi yani besin eriyiğinden eşit faydalana bilmeleri ve hasada beraber gelmeleridir. debi düşük olursa girişteki bitkilerin gelişmiş çıkıştaki bitkilerin cılız olduğunu görüle bilir. bu konuda deneyen arkadaşlarınız gözlemlerini bildirirlerse memnun oluruz.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön