View Single Post
Eski 25-11-2008, 11:56   #466
Gentiana
/

Giriş Tarihi: 19-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gentiana Mesajı Göster
Sayın Mine Pakaner.O toprakta daha önce organik adı altında hayvansal gübre kullanılmış mı.Veya her hangi bir şekilde dezefektan.Veya ilaç.Bazı insektisit veya herbisitlerin toprak ta kalış süreci çok fazladır.Veya toprak yapısındaki bozulmalardan dolayı toprak basit ve kolovent protein bağlama yeteneğini kaybeder.Eğer bu toprakta bu yetenek yoksa bunu B5A bir kerede başaramaz.Çünkü oradaki m,kroorganizmal dengenin oluşumu bir kaç yıl alabilir.Dikkat ederseniz ilaç ve gübreler gerçek gübreler bir yıllık denemelerle pişyasaya sürülmez.Hal böyle olunca bir veya bir kaç denemelerle de bir ürünü başarısız ilan etmek haksızlık olur.Sizin farkına vardığınız gözlemler ile.Bitkilerin fizyolojik yapısındadi değişmelerin ve ya değişmemeleri incelediniz mi.B5A uygulanan yerden uygulanmayan yerden toprak numunesi alıp analiz ettinizmi.
Hani bazı topraklar vardır.20 kg dap vs önerilir.Çiftçi 20 değilde daha iii olsun diye 120 atmıştır ama yinede ürün alamaz.Belki aşırı gübrelemeden dolayı kireç ve tuz birikimi var.Belkide kullandığınız su şebeke suyu.Bilemem ama B5A nın başarısızlığı asla kabul edilemez.İsterseniz H.OVAK vasıtasıyla bi,r toprak ve ürünörneği gönderin.B5A yı yapan kişi bir incelesin.
B5A neden üniversitelerde incelenmiyor?veya inceletimiyor?
Türkiye de bir kavga vardır.Makam ve etiket kavgası.Alaylı okumuş vs gibi.Ben size soruyorum.Bu ürünü bulan bir kişi alaylı ise senin bile kabullenemediğin şeyi bir profa nasıl kabul ettirirsin.Oralardaki insanların çoğu dünyanın merkezi benim diyor.Kendilerinden başka bir merkezi de siliyor.Bunu yapan kişi neden kendisini bunlara yem etsin.Adamın gruruna dokunuyoır.Ben koskoca profken yapamadığımı bumu yapabilecek.Onlar türbanı çözemediler.Mikoplazmaların RNA zincirinin kaç megabaz olduğunu nasıl çözecekler.Amerikanın beyin gücünün%34 ünü türkler oluşturuyor.Onlar neden Amerikaya kaçtılar.Düğnyada ne yazıkki bir tek Türkiye deki üniversiteler bir buluşa imza atamamışlar.Somalideki basit bir üniversite dahi buluş yapmış.Kardeşim ilk önce nerede yaşadığımızın farkına varalım.Ama yurtdışında bir çok araştırmaları yapılıyor.Bunda emin olun.

Gentiana Çevrimdışı   Başa Dön