View Single Post
Eski 25-11-2008, 11:19   #27
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Sevgili bred07; aklım erdiğince cevap vereyim. Dha detaylı olarak sevgili envor ve Kudret hocam yardımcı olur.

1- Besin eriyiği yetiştireceğin bitkiye göre çeşitlenecek. Örneğin bir saksıda domates, diğerinde marul yapacakan ona göre iki ayrı besin hazırlaman gerekecek. Yani yetiştireceğin her çeşit için ayrı bir besin tankı. Ama kabak-salatalık ya da domates-patlıcan-biber gibi kombinasyonlarda (bu bitkiler aynı aileden olduğu için) tek bir besin yeterli. Yani kabak ve salatalık için kabak ya da salatalık besini; domates-biber-patlıcan için de yalnızca domates besini kullanabilirsin.

2- Bu maddeyi pek anlayamadım. Ama kullanacağın sisteme göre değişir diyebilirim anladığım kadarıyla.

3- Günde ne kadar su vermen gerektiğini en iyi sevgili Telef eden boğa kardeşim bilir. Zira bu konuda kendisi çok tecrübeli Ben yazın kurduğum sistemde domateslerimi açık arazide iki saatte bir on beş dakika süreyle sulamış, çok da iyi sonuç almıştım.

4- Ph ve ec değerlerini ölçemiyorsan bitkiye verdiğin besini bitkilerin küçükken haftada bir kere, büyüdükçe de büyümelerini gözlemleyerek 3-4 günde bir kere değiştirmelisin. Değiştiridiğin zaman atıl kalan eski besin suyunu, topraktaki diğer bitkilerini sulamak için kullanabilirsin. Sonuçta sade su almalarındansa, bu su içindeki bazı besinlerin eksik olmasına rağmen kalan maddeler ile ek bir yarar sağlayacaktır.

Kolay gelsin.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön