View Single Post
Eski 25-11-2008, 00:05   #431
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Bu başlıktaki bütün yazıları okudum. Arada atladığım bilgi oldumu bilmiyorum. Çilek, domates ve kıvırcık marul yetiştirmek için düzenekler kuracağım.

Buradan ve diğer başlıklardan bir çok sorumun cevabını buldum.

Marulu akansu kültüründe PVC borularda , çilegi dikey PVC boruda torf-kum karışımı içinde, ve domatesi de iri saksılarda durgun su kültüründe yetiştirmeyi planladım. hatamı ettim yanlış mı planladım şimdilik bilemiyorum.

Tam olarak keşfedemediğim , akan su kültüründe suyun akış hızı nedir ? Aralıklarla akacaksa ne aralıklarla akacak ? Köklere hava vermekte gerekmiyor mu ?

Sanırım selamsız ani bir giriş oldu. Hepinize merhaba.

İleride bu işi ticari de yapmayı çok istiyorum. Bir meslek lisesinin bahçecilik bölümünde ders veriyorum. Haziranda bir fuara katılacağız fuara bu konudaki çalışmalarımızla katılmak istiyoruz.

Sevgili Kudret bey EC metreye ihtiyacımız olacağı kesin. Sizinkinden bizde isteriz ama nasıl, o kısmını keşfedemedim henüz . . .

Klasik digital ölçü aleti ile hem ph hemde EC ölçümleri yapmaya çalıştıysam da sağlıklı sonuçlar alınamıyor. Hatası çok yüksek oluyor. Ya hazır almak ya da oturup bir standart düzenek hazırlamak gerekiyor. Siz bizim yerimize yapmışsınız ne güzel.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön