View Single Post
Eski 24-07-2006, 11:48   #16
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Alıntı:
Ancak BIYORBIR baskani Sayin Tamer Afacan'in soylediklerine gore, bu sektorde Ihrac Kaydiyla Ithalata dahi engelleme var. Dis Ticaret Mevzuati sebebiyle, Avrupa'nin yuksek Biodiesel satinalama talebine karsilik verilemiyor, yani Biodiesel'i ihrac etmek dahi cok zor veya imkansiz deniyor. Iste asil burda ben hayretlere dusuyorum. Gerekcelerini artik anlayamiyorum. Eger Tamer Afacan'in soyledikleri dogruysa burda garip seyler donuyor ve hatta Vatan Hainligine varan bir dongu var demektir. Bu konuyu arastirmayi ve kanunlari okuyup ogrenmeyi ve hatta Devletin kurumlarini mesgul edip isin gercek yuzunu anlamayi hedefliyorum. Bu konuda bana yardimci olacak her turlu bilgi ve ilgiye acigim.
- ''Biotrader''

Sevgili Biotrader öncelikle hoşgeldin. Çok ilgilenmek istediğin bir konuyu yakaladığın için mutlusundur umarım. Biyodizel konusunda daha yazılacak çok şeyler olacak biliyorum. Bilgilenmek istiyorum diyorsun saygı ile karşılıyorum ve öneriyorum ki; bu öğrenme işine şu dernek bu dernek şu kurum bu kurum noktasından başlarsan vallahi bildiklerini de unutursun. Derinleşmek(?) istiyorum derken iyice sığ kalabilirsin.Benim düşünceme göre bu işe başlarken önce Rudolf Dieselden başlasan diyorum. Dizelin bulunuşu, dizel motorlu araçların üretilmesi ile başlayan süreç içerisinde zaten konu akışı içinde seni biyodizelin içine çekecektir.

Haddim olmayarak, henüz incelemeye başladığın bir konuda daha üç - dört aylık araştırmalar sonucunda, araştırma yaptığın konuda kimlerin neler yaptığını iyice etüd etmeden, bana kalırsa kimseyi VATAN HAİNLİĞİ gibi ağır bir suçla itham etme!
Klavyenden tahmin ettiğim doğru ise yurt dışından yazıyorsun. Öğrenmek istediğin konunun öncelikle uzmanlarını araştır. Onlarla temas kur. Gerçek bilgiyi gerçek kaynağından öğrenmeye çalış bana kalırsa. Yurt dışında hangi ülkedeysen oradan araştırmalar yap.Daha da önemlisi yurtdışından Türkiye'ye bakmak çok önemli, doğru perspespektif yakalandığında yapılanları süreci içerisinde izlemek insana çok büyük keyif veriyor. Zannedildiği gibi kimse boş durmuyor ve herkes bu ülke için birşeyler yapma gayreti içerisinde.
Yazdıklarından bazı duyumlarla düşüncene yön verdiğin için, atlamalar yapmışsın.
Biyodizelin her türlü hayvansal ve bitkisei yağdan yapıldığını mutlaka biliyorsun ama atladığın konu zaten bizim yağımız yok. Yurt dışından ithal ederek ihracat yapmanın matematiksel olarak olamayacağını düşünmen gerekir. Bizim aldığımız yağı biyodizel üreten ülkeler alamazlarmı sence? Kendileri aldıkları bu yağlardan bizden daha yüksek standartta biyodizel üretemezler mi acaba? Niye ham yağı alıp işlemek yerine, üzerine başka ülkede işlenip sizin tabirinizle Katma Değer ilave edilmiş ürünü pahalı olarak alma isteği içinde olsunlar?

Sevgili biotrader; yazında belirttiğin Türkiye Cumhuriyeti'nde toplum her zaman yönetimin önünde olmuştur. Sözün doğru ancak bunun tehlikeli olanı yönetimin toplumun önünde olması. İşte o tür toplumlar, koyun sürüsü gibi yönetenin peşinden gitmek zorunda kalırlar. Gelişmiş toplumlarda asla yönetim toplumun önünde olamaz.Yönetim toplumun ihtiyaçlarını karşılamak gözetmek ve düzenlemek üzere vardır. İhtiyaçları toplum belirler. Aksi halde kapalı ekonomileri olan ülkeler kategorisinde oluruz. Tıpkı bir zamanların SSCB si ve ÇİN gibi. Onlarda bile toplumun talepleri yönetimin önüne geçtiği için yönetimleri değişiklik göstermişlerdir.

Bilgilenmek isteğinin yoğunluğu olsa gerek heyecanın duygularını diline biraz sert yansıtmış. Üslup olarak sanırım bu sitede kimse kimseyi bu güne kadar vatan hainliği ile suçlamamıştır. Umarım yazıların bundan sonra burada yazılan çerçevede şekillenir. Yine de Yazdığın herşey için teşekkür ederim.

Hoşçakal...

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön