View Single Post
Eski 24-11-2008, 20:34   #122
Moredhel
Yeni Üye

Moredhel's Avatar

Giriş Tarihi: 16-02-2008
Sayın Todor, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Alıntı:
Şimdi bu denenmemde çeşitli kombinasyonlar deniyorum.
1- 500 adet moso tohumu Giberralic asit çözeltisinde 2 gün bekledi
2- 500 adet moso tohumu IBA çözeltisinde 2 gün bekledi
3- 500 adet moso tohumu Giberralic asit ve IBA çözeltisinde 2 gün bekledi
4- 500 adet moso tohumu atonik çözeltisinde 2 gün bekledi
5- 500 adet moso tohumu ılık suda 2 gün bekledi
Bütün bu tohumlar ve kalan diğer tohumlar 4 saat potasyum permanganant ile işleme tutuldu ve ekildi.

İlk çimlenenleri göreceğiz bakalım.
Haziran 2007 tarihli yazınızda yukarıdaki gibi kombinasyonlara gittiğinizi belirtmişsiniz. Takip eden yazılarda hangisinden daha fazla verim aldığınızı tam olarak kestiremedim. Meraktan soruyorum. O tarihlerde çeşitli kombinasyonlardan geçirip de ektiğiniz tohumlardan nasıl bir verim aldınız? Hala yaşayanlar var mı? Aradaki mesajlarınıza bakaraktan hepsinin çeşitli sebeplerden öldüğünü farzediyorum. Nitekim Ekim 2008 tarihli yazınıza istinaden bu sene için de tohum alıp almamayı düşündüğünüze göre geçen sene ektiklerinize gitti gözü ile bakıyorum. Haksız mıyım?

Aslında çimlendirme gerçekleştikten sonra sormayı düşündüğüm bir soru daha vardı ama ona da kısaca değinmek istiyorum. Mantar. Çoğu arkadaş nem ve sıcaklıktan dolayı mantar oluşabileceğinden bahsetmiş. Ki, bunun içinde hem sizin hem de diğer arkadaşların bu konu hakkında çeşitli yorumları var. Hatta değişik bir kaç postta da hiç bir işleme tabi tutulmadan eken arkadaşlar olduğunu gördüm. Çimlenme esnasında veya daha sonrasında herhangi bir mantar sorunu ile karşılaşılıp karşılaşılmadığına dair hiç bir yorum göremedim. Bu da böyle bir sorunla karşılaşılmadığı sonucu çıkarıyor.(mu?)

Konu genellikle geçen senenin popüler konusu oldu için fazla da deşmek istemiyorum. Ekenler ekmiş, ilk çimlenmelerden bahsedilmiş, çeşitli fotoğraflar yüklenmiş ve bir kaç tane de bu seneye ait yorum ve fotoğraf var. O kadar. Sonrası sönük kalmış bir konu. Ya vazgeçildi ya da filizlerin büyümesi (ortalama 5 sene) bekleniyor.

Moredhel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön