Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Dal budamasi da yapman gerekecek agaclari bir birine yakin ekmek icin agaclarin ic ice bakan dallari genelde orman tarzinda budanir.O bonsai saksilarinda olan agaclarinin uzerinde islersen guzel birer bonsai olabilirler.
|
sevgili Ali hocam öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. gerçekten bizimle uğraşıp bize yardımcı olmaya çalışmanız bu babacan tavırlarınız beni derinden etkiliyor
yukarıdaki cümleyi tam olarak anlayamadım aslında. yani sizin tavsiyeniz ağaçlar üzerinde ayrı ayrı çalışmalar yapmam mı yoksa uygun budamalarla güzel bir orman tarzı yakalanabileceğimi?
aslında sizin dediğinizi yapmayı çok istiyorum hatta düşündüğüm ağaç türüde ardıçtı. ama şu anda mesleki akıbetim tam olarak belli olmadığı için böyle bir proje için pek imkanım yok( bu arada terasımı yolgeçen hanına çevirmiş olan kedilerdende bu kadar büyük düzenlemeyi korumama çok zor teke olan saksılardaki ağaçlarımı bile zor koruyorum.sebebine gelince erkek kediler bölgelerin işaretlemek amacıyla ortalığa idrar atıyorlar tabi bir iki ağacım bunu anlayana kadar nasibini aldı.idrarın bitkiye değdiği yer anında simsiyah kuruyup kalıyor ne yaptıysam kedilere engel olamadım çünkü her türlü engeli aşıyorlar. vebirbirleriyle yarış halinde oldukalrından bir gecede belki 10-15 kedinin hücumuna uğruyor saksılarım.tel **** çit dinlemiyorlar.)bu sebepten dolayı ben daha küçük fazla vaktimi almayacak şirin bir penjing projesi yapmak istemiştim.. forest olayı tabi ki en çok hayal ettiğim şey bu yüzden ileride mutlaka bu işe girişicem.
eğer tabii siz elimdeki malzemelerin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız diğer önerilerinize mutlaka açığım mesela sadece iki zelkovayı kullanarak daha farklı bir proje de yapılabilr.tabi ben dahakalabalık olsun istemiştim.
ağaçları ben yetiştirmediğim için (zaten belirli bir stil de verilmeye çalışılmış) sadece daha sağlıklı görünmelerini sağlar biraz daha düzeltme sağlayabilirim ama benim bu işe katkım çok daha az olacak. ben bu içinde daha fazla benim yaratıcılığımın bulunduğu bir şey yapmak isitiyorum bu bonsaileride tamamıyla o sebepten aldım çünkü hazır bonsai alıp yetiştirmektense baştan sona benim emeğim olan fidandan yetiştirerek yapmak isitiyorum bu sebepten dolayı da bir çok fidan aldım bunlardan yeni başlayanlar için yardım bölümünde gallusun bahçesi adlı başlık ta bahsettim
hatta orda bir incir fidanım için tavsiyelerinizi istemiştim ama galiba yanlış bölüme koyduğum için kimse cevap yazmadı. hala orda duruyor. isterseniz o resimleri tekrardan buraya yükleyebilirim.
şimdi ben taşınması korunması daha rahat bir proje yapmak için tekrardan önerilerinize açığım. birazda sabırsılıkta var tabii. ama illa sabredt diyorsanız beklyemeye çalışırım
saygılar teşekkürler