Sevgili Dostlar,
20 yıldır Antalya da oturuyorum.Çocukluğum ve gençliğim İstanbul Çengelköy de geçti.Bahçelerimiz Hurma ağaçları ile dol idi.Bizim en çok sevdiğimiz ise bu ağaçlara çıkıp o hurmaların arasından Ham Yenen tabir ettiğimiz,içi çekirdekli ve çukulatalı olanlarıydı.
O Ham Yenenlerin tadı hala damağımda.Antalya da semt pazarlarını doaliıyorum.Burada onları ne bilen ne tanıyan var.Pazarcıya içi çukulatalımı diye sorunca,suratıma sert sert bakıyor.Bahçemizde bir tane hurma ağacı var.Ama oda normal Trabzon hurması tipi.Bu ağacı aşılamak istiyorum.Ama zamanı ne zamandır.Aşıyı nerden bulacağım bunu bilmiyorum.Çekirdekden yetiştirmeye kalksam,diyelim buldum bir çukulatalı hamyenen çekirdeklerini çıkarttım.
Bu nasıl saklayacağım ve ne zaman ekeceğim fide haline getireceğim.
Fideden elde edeciğim fidandan çıkacak meyve çukulatalı hamyenen olacak mı?
Bana bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
HAŞİM ARIKAN
ANTALYA
0242-3169700
sigortacihasim07@gmail.com